Egyre több színes bőrű női pilótát alkalmazna az Alaska Airlines, a légitársaság szerint ugyanis nekik sokkal kevesebb esélyük van ebben a szakmában.

Az adatok szerint jelenleg a kereskedelmi repülésben dolgozó pilótáknak kevesebb, mint egy százaléka színes bőrű nő.

Ezen az arányon szeretne javítani az Alaska Airlines a Sisters of the Skies nevű nonprofit szervezettel együttműködve. A légitársaságnál jelenleg mindössze négy afroamerikai női pilóta dolgozik, ám a légitársaság ezt a számot szeretné legalább megnégyszerezni 2025-ig.

„Azzal, hogy hat év alatt legalább a négyszeresére növelnék a nálunk dolgozó afroamerikai női pilóták számát, arra szeretnénk ösztönözni a fiatal lányokat, hogy ők is kövessék az álmaikat, és lépjenek erre az útra” – jelentette be az Alaska Airlines a „Black History Month” keretén belül.

Forrás: Alaska Airlines

Az egyik, jelenleg is a légitársaságnál dolgozó színes bőrű női pilóta szerint azzal, hogy a légitársaság igyekszik minél nagyobb számban alkalmazni afroamerikai pilótákat, segítenek a fiataloknak elhinni, hogy számukra is elérhető ez a karrier.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ennek érdekében az Alaska különböző oktatási programokat, ösztöndíjakat és mentorprogramokat készít, hogy minél több fiatal lányhoz eljuttassák a lehetőséget, illetve bebizonyítsák, hogy a pilótaszakma mindenki előtt nyitva áll.