További tíz darab Airbus A330-300 típusú, nagy hatótávú utasszállító repülőgépet rendel a Philippine Airlines. A Fülöp-szigetek nemzeti légitársaságaként működő vállalat legújabb megrendelésében az idei Farnborough légi szalonon bejelentett nagyobb teljesítményű A330-ast választotta.

A Philippine Airlines flottamodernizációs szándékkal idén augusztusban írt alá komoly megrendelési szerződést, amelyben 44 darab Airbus Airbus A321-es (ebből 10 darab már az új generációs, költséghatékony A321Neo változat) és 10 darab szélestörzsű A330-300-as szerepelt. A légitársaság most ezt a megrendelését egészítette ki további 10 darab, megnövelt teljesítmény-változatú A330-300-assal.

Az október 1-jén bejelentett megrendelés értelmében a Philippine Airlines az új, 240 tonna maximális felszállósúlyú változatot választotta, amely a korábbi verzióhoz képest 740km-es extra hatótáv teljesítménnyel ajándékozza meg üzemeltetőit. Mindez 11020km-es összteljesítményt jelent, amellyel a manilai bázisról a teljes ázsiai-óceániai régiót lefedheti a légitársaság, sőt a Közel-Kelet, valamint a közkedvelt Hawaii-szigeteki főváros, Honolulu is non-stop repüléssel elérhetővé válik.

Philippine Airlines Airbus A330-300 számítógépes látványterven (Forrás: Airbus)

A kéthajtóműves Airbus A330-as kategóriájának egyik legnépszerűbb típusa. Az Airbus legfrissebb, augusztusi adatbázisa szerint összesen 1125 megrendelésük van a típuscsalád különböző változataira. 902 gépet adtak át és 896 van jelenleg szolgálatban.

Az A330-as nemcsak utas-, és teherszállító (Freighter) hanem VIP változatban is rendelhető, sőt katonai szállító, illetőleg tanker változata is létezik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


John Leahy bejelentése a 2012.évi Farnborough légi szalonon az új A330-as változatokról
(Forrás: Airbus’ YouTube Channel)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!