Mégsem lép az ukrán piacra az ír Ryanair, a légitársaság a kijevi repülőteret tette felelőssé a lépésért. A légitársaság közleménye a régi időket idézi, amikor a cég hasonlóan kényszerítette rá üzletpolitikáját több helyi piacra, repülőtérre és földi kiszolgáló cégre.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A Ryanair törölte az ukrán piacra történő belépésének terveit, miután nem tudtak megegyezni a kijevi repülőtér a low-cost cég által fizetendő díjakról.

A légitársaság közleménye szerint a kijevi repülőtér a Ryanair helyett azt választotta, hogy a magas repülőjegy árakon dolgozó légicégeket, például a nemzeti légitársaság, az Ukraine International Airlines piacát védi.

Az ír low-cost szerint az ukránok ezzel megfosztják az ország lakosságát és az oda utazókat attól, hogy Európa legalacsonyabb árain és legkiterjedtebb útvonalhálózatán repüljenek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közlemény szerint a Ryanairnek nem maradt más választása, minthogy törli a 4 új kijevi és a 7 új lvovi útvonalát, mely éves szinten több mint félmillió utas és 400 munkahely elvesztését eredményezi.

David O’Brien a Ryanair kereskedelmi vezérhelyettese szerint

sajnálják, hogy a Lvov repülőtér a kijevi légikikötő döntésének áldozatává vált.

A légitársaság emailben keresi fel a törölt útvonalakra repülőjeggyel rendelkező utasait és visszatéríti számukra a jegy árát.

A Ryanair az ukrán piacra allokált repülőgép kapacitást Németország, Izrael és Lengyelország piacaira helyezi át. A közlemény megemlíti, hogy a Ryanair idén 130 millió utast szállít útvonalhálózatán és 2024-re éves forgalmuk eléri a 200 millió utast. Reményeik szerint ennek a növekedésnek valamikor a jövőben az ukrán piac is részese lesz.

A Wizz Air rárepül a cserben hagyott utasokra

Nem sokkal a Ryanair közleményének megjelenése után a Wizz Air mentő ajánlattal állt elő a cserben hagyott utasok részére. Az ajánlat szerint a Wizz Air egy útra 15 eurós alapártól szállítja el legkésőbb 2017 november 30-ig azokat az utasokat, akinek valamelyik törölt Ryanair járatra volt repülőjegyük. A mentő-jegyek legkésőbb július 17-ig foglalhatók.

A Ryanair idén márciusben jelentette be, hogy a nyugat ukrajnai Lvovból hét új célállomást tesz elérhetővé, London, Eindhoven, Wroclaw, Krakkó, Berlin (Schönefeld) és Memmingen mellett Budapestre is repültek volna. A Ryanair repülőgépei hetente kétszer közlekedtek volna Budapest – Lvov között a csütörtöki és szombati napokon november 2-től.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!