Megszakított felszállás után kicsúszott a futópályáról az UTair Boeing 737-500-as repülőgépe a moszkvai Vnukovo repülőtéren, az eseményben senki nem sérült meg.

Balesetet szenvedett az orosz UTair Aviation légitársaság Boeing 737-524 típusú repülőgépe Moszkvában. Az RA-73045 lajstromjelű repülőgép a légitársaság UT 379-es számú, belföldi járatát teljesítette volna a Vnukovo repülőtérről a Komi köztársaság fővárosába, Sziktivkarba az ASN adatlapja szerint.

A Boeing 737-500-as személyzete a nekifutás kezdeti szakaszában a felszállás megszakítása mellett döntött, mert a repülőgép eddig ismeretlen okból a futópálya jobb széle felé sodródott.

Ennek ellenére a repülőgép nem tudott megállni a futópályán, és bár alacsony sebességgel, de az összes futóművével elhagyta a betonozott felületet, aztán a pálya melletti, hóval fedett területen állt meg.

A fedélzeten tartózkodó 58 utas és 5 fős személyzet a helyszínre rendelt lépcsőkön hagyta el a gépet, személyi sérülést nem jelentettek, és a repülőgépben sem keletkeztek komolyabb károk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esemény idején erős hózáporok voltak a repülőtér térségében. A Lenta.ru portálnak a légitársaság megerősítette az értesüléseket. Az esemény körülményeit és okait vizsgálják, de hozzátették, hogy a futópálya tapadási együtthatója minimális volt a felszállás időpontjában.