A Wizz Air diszkont légitársaság április 26-tól hetente két alkalommal közlekedik Debrecen és Dortmund között – erősítette meg az MTI információját Daniel de Carvalho, a cég kommunikációs vezetője.

Elmondta: az új desztináció indításával egy időben leállítják a decemberben indított milánói járatot annak alacsony kihasználtsága miatt. A Wizz Air évente 30 ezer utast vár az új dortmundi menetrend szerint közlekedő járatától.

A német kereskedelmi és ipari központ kiválasztásában szerepe volt annak, hogy az ebbe a régióba közlekedő eindhoveni járatok kihasználtsága folyamatosan magas azok december 15-i indulása óta.

Ezzel szemben a december 16-án indult, a milánói Malpensa repülőtérre közlekedő járatra az ünnepek után kevés foglalás érkezett – fejtette ki, hozzátéve, hogy a Debrecenből elérhető olasz desztinációt április 23-ával vezetik ki.

Daniel de Carvalho kiemelte, hogy a Wizz Air Debrecenből London-Lutonba közlekedő járata továbbra is nagyon népszerű, a három útvonalon mintegy 100 ezer utassal számolnak a következő egy évben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!