A régi ügyfelek számára is teljesen megszűnik az Erste Bank Wizz Air betéti kártyája, azaz a folyószámlához kapcsolt változat. A vásárlások utáni visszatérítésről, majd az összeg légitársaságnál vezetett egyenlegre áttöltéséről ismert konstrukció csak a hitelkártyával marad meg.

Levélben tájékoztatta ügyfeleit az Erste Bank arról, hogy legkésőbb április elsejével megszűnik a Wizz Air betéti kártya, a régi helyett nem kapnak újabbat, helyette standard plasztikot ajánlanak fel.

A pénzintézet honlapjáról kiderül, hogy január 7-től új ügyfeleknek sem adnak ilyen, a folyószámlához kapcsolt plasztiklapot.

A bankkártyás vásárlások utáni visszatérítésről, majd egy az egyben forintként a fapados légitársaságnál lévő egyenlegre áttöltésről ismert konstrukció a hitelkártya változatban marad csak meg.

A sokak által kedvelt konstrukció szerint a Wizz Airnél történő vásárlásokért 4 százalékos (100 forintonként 4 pont), minden más elfogadóhelyen 2 százalékos visszatérítést kapnak az ügyfelek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az így kapott pontokat pedig egy az egyben forintként át lehet vezetni a légitársaságnál lévő felhasználói fiók egyenlegére, ahol repülőjegyek és szolgáltatások vásárlására lehetett beváltani.

A levél szerint a megszűnésig át nem vezetett pontok/forintok április elsejével automatikusan átkerülnek a Wizz-egyenlegre, a standard bankkártyát szintén külön kérés nélkül legyártják, hacsak az ügyfél nem akar mást.

Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint lehetséges olyan konstrukció, hogy a folyószámlához nem igényel betéti kártyát az ügyfél, csak Wizz-hitelkártyát tart fenn (amelyhez külön hitelszámla tartozik persze), ám ezt azért nem javasolják, mert a kézpénzfelvételhez sokkal jobb a betéti kártya, a hitelkártya kamata ez esetben azonnal ketyegni kezd.