Megszűnik a belga Air Antwerp és az ír Stobart Air, előbbi az üzleti utasok elmaradása miatt, utóbbi pedig azért, mert az Aer Lingus felmondta a regionális járatok üzemeltetésére szóló megállapodást.

Az Antwerpen és a London City repülőtér között elsősorban üzleti utasokat fuvarozó Air Antwerp bejelentette, hogy megszűnik. A légitársaság 2019 szeptemberében indította el járatait, egyetlen Fokker 50-es repülőgépével, de a járvány miatt tavaly ősz óta egyetlen járatot sem üzemeltetett.

Megszűnésének oka, hogy a járvány miatt visszaesett a céges utazók száma, és az elemzések szerint ebben a szegmensben csak hosszú idő alatt épülhet vissza a kereslet.

Forrás: Air Antwerp

Szintén lehúzza a rolót az ír Stobart Air, amely az Aer Lingus franchise-szerződése alapján üzemeltetett regionális, ráhordó járatokat az ír nemzeti légitársaság számára.

A Stobart Air igazgatósága azt követően döntött a cég felszámolásáról, hogy az Aer Lingus felmondta a megállapodást, és a légitársaság egy ideje már komoly pénzügyi problémákkal küzdött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A döntéshez hozzájárult, hogy a regionális cég bár tavaly áprilisban talált egy befektetőt, a cég felvásárlása vélhetően a járvány hatásai miatt mégsem jött létre.

A légitársaság Dublinból és Belfastból üzemeltetett járatokat 12 útvonalon, 12 darab ATR 72-600-as és egy ATR 42-600-as repülőgépével, amelyek az Aer Lingus festését viselték. A cég 480 munkavállalót alkalmazott.

Az Aer Lingus később bejelentette, hogy néhány regionális útvonalat a BA CityFlyer vesz át.