Aki a napokban Seattle környékén jár, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia a Boeing Future of Flight múzeumába. A héten rendkívüli tárlatvezetésen mutatják be azt a különleges színekbe öltöztetett 787-9-est, amely nem csak a színei miatt egyedi.

Forrás: Twitter/Future of flight

A különleges külsejű repülőgép már korábban felkeltette a repülés iránt érdeklődők figyelmét, most pedig közelről is megcsodálhatják azok, akik a héten a Boeing Seattle-hez közel található múzeumába látogatnak.

A Dreamliner azután került ideiglenesen a múzeumba, hogy a Hong Kong Airlines lemondta a megrendelését. A repülőgép sajátos megjelenését a gyártó dolgozóinak jótékonysági szervezete inspirálta, és a rózsaszín-lila törzsön a „Dreams take flight” felirat olvasható.

A repülőgép igazi különlegessége az, hogy
nem festésről van szó, hanem a világ legnagyobb, repülőgépen elhelyezett „matricájáról”.

A Boeing ezzel a géppel tesztelte az új megoldást, amellyel egy egész repülőgépet be lehet borítani matricával, amivel az üzemeltetők/légitársaságok különleges mintákat, vagy reklámokat helyezhetnek el a gép teljes átfestése nélkül. A megoldás gyorsabb, olcsóbb és környezetkímélőbb is a jelenleg használt módszereknél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A különleges, 30 perces túrán most bemutatják a típus történetét, és testközelből lehet megismerni a 787-est. A szervezők napi 11 túrát indítanak, a limitált helyek miatt érdemes előre gondoskodni a jegyekről.

A repülőgépet a Boeing a néhány hetes tesztelés és múzeumi kitérő után eladja majd. Azt nem tudni, hogy az új üzemeltető megőrzi-e a különleges, színpompás kinézetét.

A Future of Flight múzeum egyébként is megér egy látogatást a repülés szerelmeseinek, akik Seattle-ben járnak, ugyanis a Boeing épített egy teraszt, amelyről látható szomszédos futópálya forgalma is.