Az indonéz nemzeti légitársaság, a Garuda fontolgatja a légiutas-kísérők maszkviselésének megtiltását, mert sok utas panaszkodik arra, hogy nem látják a személyzet arcát, ezért más megoldást keres a vezetőség.

A The Jakarta Post beszámolója szerint a Garudához tömegével futnak be az utasok panaszai arról, hogy a maszkviselés miatt beszálláskor nem észrevehető a személyzet mosolya, és egyébként is nehezen látható így az arcuk, ezért a kommunikáció is sokkal nehezebb.

De nem hagyná teljesen védelem nélkül a légiutaskísérőit a cég, a vezérigazgató egy videokonferencián azt mondta, fokozatosan át szeretnének térni a plexi arcpajzs használatára.

Ez ugyanis szintén megfelelő védelmet biztosít, és nem mellesleg kényelmesebb viselet, mint a maszk – mondta a cégvezető, hozzátéve, hogy két dolgot tartanak fontosnak, a biztonságot és a kényelmet.

A légitársaság május 7-én indította el újra belföldi járatait, azóta kötelező a légiutas-kísérőknek a kesztyű és az orrot, szájat eltakaró maszk viselése, de ezek szerint az utasok nem díjazták ezt a megoldást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kérdéses azonban, hogy az esetleges alternatívához, az arcpajzshoz mit szólna az ország egészségügyi és közlekedési hatósága. Utóbbi a múlt héten küldött ki egy körlevelet, amelyben leírta, a maszk és a kesztyű viselése minden helyzetben kötelező az utasokkal érintkező alkalmazottaknak, kivéve, ha az akadályozza a biztonságos üzemelést.