A koronavírus-járvány terjedésének lassulása és a korlátozások részleges feloldása után a februárihoz viszonyítva több mint ötszörösére nőtt a bukaresti Henri Coanda Nemzetközi Repülőtér utasforgalma májusban, de még mindig csak a 40 százaléka a járvány előtti időszaknak – közölte az MTI Cosmin Pestesan, a bukaresti repülőtereket kezelő állami vállalat vezérigazgatóját idézve.

A cégvezető elmondta, hogy a múlt hét óta naponta 15-17 ezer utas veszi igénybe a Bukarest melletti Otopeni településen levő légikikötőt, miután februárban csak 3 ezren utaztak.

A vezérigazgató szerint a reggeli órákban indul szinte valamennyi járat.

A légitársaságok arra számítanak, hogy júliusban és augusztusban az utasforgalom a járvány előtti időszak 75 százalékát is eléri majd.

Forrás: Wikimedia Commons

Hozzátette azonban, hogy a légitársaságok még nem adtak el ennyi jegyet, az utasok egyelőre kivárnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér vezetősége arra számít, hogy az idén 6 millió utast fognak kiszolgálni. Tavaly a 2019-es szinthez képest 70 százalékkal 4,4 millió főre csökkent a Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma a koronavírus-járvány miatt, miután 2019-ben még 6 százalékkal 14,7 millióra nőtt az előző évhez képest.