10,7 millió Wizz Air részvényt ad el az amerikai Indigo Partners befektetési alap, mely a kezdetektől légitársaság legnagyobb befektetőjeként tevékenykedett.

Az amerikai fapados szektorban veteránnak számító befektető, Bill Franke nevével fémjelzett Indigo Partners

szerda délután jelentette be a londoni tőzsde közleménye szerint, hogy megválik az európai diszkont légitársaságban birtokolt körülbelül 18,7 százaléknyi törzsrészvényétől..

A cég igazgatóságában szavazati jogokat biztosító részvényeket meg nem nevezett intézményi befektető részére értékesíti az alap.

Az Indigo Partners az eladásra kínált részvényeken felül még körülbelül 44,83 millió átváltható részvénnyel rendelkezik, továbbá a teljes tőkeösszeg átváltása esetén a birtokukban lévő átváltható kötvények további 24,24 millió törzsrészvényre jogosítanák az Indigo részvényeseit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

(Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

(Fotó: AIRportal.hu)


Az Indigo Partners a legfrissebb záróárfolyamon számolva 332,5 millió amerikai dollár értékben rendelkezik Wizz Air részvényekkel.

A phoenixi központú Indigo Partners a kezdetektől, azaz 2004 óta befektetője a Wizz Airnek.

A befektetési alap több légitársaságban rendelkezik érdekeltséggel, köztük a mexikói Volaris, az amerikai Frontier Airlines cégekben is van részesedésük, korábban befektettek a szintén amerikai és Spirit Airlines, valamint a szingapúri Tiger Airways légitársaságokba is.

A Wizz Air 2015 februárjában lépett tőzsdére, a cég részvényeinek árfolyama jelenleg körülbelül duplája az első kibocsátáskori árfolyamnak.