Megváltoztatja nevét a French Blue hosszútávú diszkont járatokat üzemeltető légitársaság. A Párizsból San Franciscón át Tahitire járatot indító cég neve French Bee-re változik, hogy elkerülje az esetleges pereskedést az amerikai JetBlue-val.

A névhasználat ellen az amerikai diszkont cég emelt kifogást a hasonló hangzás és a védjegyoltalom alá helyezett “blue” (kék) szó miatt.

A francia low-cost légitársaság közlése szerint el akarják kerülni a hosszadalmas és költséges jogi eljárásokat, ezért választottak inkább új nevet.

Forrás: Airbus

A Párizs-Orly központú, így már French Bee nevű diszkont cég májustól lép be az amerikai piacra. Tavasztól már az új márkanév alatt üzemelteti járatait Párizsból San Franciscón át Tahitire, hetente kétszer, de a csúcsidőszakokban háromszor.

A laerien.fr portál információi szerint a légitársaság jogot kapott a San Francisco-Tahiti közötti jegyértékesítésre is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A diszkont modellben hosszú távú járatokat üzemeltető cég létrehozását 2016. márciusában jelentette be a Groupe Dubreuil, a járatai 2016 őszétől indultak el elsőként a dominikai Punta Cana-ba.

A Groupe Dubreuil a légiközlekedési és turisztikai szektorok mellett több iparágban tevékenykedő konszern, az Air Caraibes szabadidős légitársaságnak is tulajdonosa.

A French Blue (French Bee) jelenleg egy A330-as és egy A350-es repülőgépet üzemeltet, az Air Caraibes flottájában 6 darab A330-as és két A350-es repül.

Így készült a légitársaság első A350-ese