Azonnali hatállyal menesztették a Wizz Air beszerzési és ellátási lánc igazgatóját.

Elbocsátották a Wizz Air egyik felsővezetőjét, miután kiderült, hogy több mint másfél éven keresztül a londoni tőzsdén jegyzett légitársaság részvényeivel kereskedett anélkül, hogy erről tájékoztatta volna a vállalatot – írta a Times híre alapján a hvg.hu.

A cég csütörtök este hozta nyilvánosságra, hogy Sebők Andrásnak, a Wizz Air beszerzési és ellátási lánc igazgatójának a munkaviszonyát “azonnali hatállyal megszüntették”, miután a brit szabályozó hatóságtól, a Financial Conduct Authority-től (FCA) tudomást szereztek az ügyletekről.

A légitársaság tőzsdei bejelentésében azt írta, hogy Sebők 2019 április eleje és tavaly november eleje között 114 különálló „vételi” és „eladási” tranzakciót hajtott végre, amelyekről a Wizz Airnek nem volt tudomása.

A Telegraph információi alapján a Telex.hu cikke hozzátette, hogy az ügyletek 400 ezer font értékű (170 324 000 forint) vásárlást és 300 ezer font értékű (127 743 000 forint) eladást tartalmaztak tavaly szeptemberben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sebők a Wizz Air egyik első alkalmazottjaként 2004-ben kezdett dolgozni a légitársaságnál, pénzügyi és kontrollingterületen is jelentős karriert futott be, majd 2019 áprilisában nevezték ki beszerzési és ellátási igazgatónak, a flottabeszerzésért, beszerzésekért és a létesítménygazdálkodásért is ő volt a felelős.