Pont alapú elszámolásra vált a státusz megállapításánál a Lufthansa Miles and More törzsutasprogramja 2021 január elsejétől. A rendszerben mindemellett elsősorban a Lufthansával vagy a Miles and More kártyát kibocsátó cégekkel történő utazást preferálják majd.

A légitársaság honlapján közzétett ismertető szerint sokkal egyszerűbbé teszik az új rendszert, mivel a most használatos, mérföld alapú elszámolás pont alapú lesz a státusz megállapításakor.

Praktikusan ez azt jelenti, hogy a HON Circle, status miles, select miles és star pointok helyett egységes pontrendszer jön létre, amellyel a törzsutasprogram különböző szintjeit lehet elérni.

Pontokat minden Miles and More kártyakibocsátó légitársasággal és a Star Alliance taglégitársaságaival történő utazással is lehet gyűjteni, de a pontok számát csak a foglalási osztály, illetve a járat fajtája (kontinentális vagy interkontinentális) szabja majd meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kontinentális járaton turista és prémium turista osztályon 5, üzleti és első osztályon 10 pont gyűjthető járatonként. Az interkontinentális útvonalakon pedig a turistán 15, a prémium turistán 20, az üzletin 50, az első osztályon pedig 70 pont írható jóvá.

Egy új státusz elnyeréséhez, vagy a meglévő megújításához a programban csak a Miles and More kártyát kibocsátó légitársaságokon (Lufthansa-csoport, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Luxair és Air Dolomiti) teljesített járatok számítanak, ezek lesznek a “kvalifikációs pontok”.

A Frequent Traveller státuszhoz egy év alatt 160 pontot kell gyűjteni, amelyek legalább felének kvalifikációs pontnak kell lennie. A Senator szinthez 480 pont és 240 kvalifikációs pont kell egy év alatt, míg a HON Circle tagsághoz 1500 pont gyűjtése szükséges.

Újdonság a rendszerben, hogy amennyiben az utas egy év alatt 7500 kvalifikációs pontot szerez, akkor élete végéig érvényes Frequent Traveller kártyát kap, 10 000 pont fölött pedig Senator, vagy HON Circle tag lehet 10 éven keresztül, függetlenül attól, hogy mennyi pontot szerez az évek alatt. Emellett a meglévő Status Star pontokat kvalifikációs pontokra váltják.