Automata koktélkészítőt tesztel a British Airways a newarki és San Francisco-i exkluzív reptéri várójában, a gép 45 másodperc alatt készíti el a kívánt italkeveréket.

A légitársaság üzleti és első osztályú utasai különleges, emberi beavatkozás nélkül működő koktélkészítőt próbálhatnak ki a cég newarki és San Francisco-i exkluzív várójában.

Az eszköz harmincféle koktélt és egyéni ízlésre szabható italkeveréket tud elkészíteni, ezek közé tartoznak a British Airways által megálmodott, helyi ihletésű koktélok is, a Silicon Galley és az Echo-Whisky-Romeo.

A gépet a Barsys nevű vállalat gyártja, amely mesterséges intelligenciát használva valósítja meg az automata italkeverést. A British Airways a legelső európai légitársaság, amely teszteli az innovatív eszközt. 

Fotó: British Airways

Az italkeverék a British Airways mobil alkalmazásán keresztül rendelhető meg egyetlen gombnyomással. A megrendelést követően az utas feladata csupán annyi, hogy üvegpoharat helyezzen a futószalagra, majd várjon, míg elkészül a választott italkeverék.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“Mindig új és innovatív módszerek után kutatunk, amellyel ügyfeleink utazási élményét növelhetjük a levegőben és a földön egyaránt. Amit a Barsys kínál, igazán egyedi, és hol máshol tesztelhetnénk ezt, mint e leginkább kozmopolita és a technológia iránt legjobban érdeklődő régiók repterein” – állítja Ricardo Vidal, a légitársaság innovációért felelős vezetője.

A Barsys vezérigazgatója, Akshet Tewari elmondta: bár tisztában vannak azzal, hogy a koktélkészítő gép soha nem helyettesíthet egy jó bartendert, azonban az egyszerűbb koktélok elkészítése által megkönnyítheti munkájukat, és így a bonyolultabb italkeverékek elkészítésére koncentrálhatnak.