Júniusban már a második járatnyitását ünnepli a LOT, a lengyel légitársaság a hónap első napjaiban nyitotta meg új útvonalát Miamiba, most pedig az első bejrúti járatot indítják el.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az Embraer E195-ösök júniusban, szeptemberben és októberben heti négyszer, júliusban és augusztusban pedig heti ötször közlekednek Libanon fővárosába.

A gépek este fél 11-kor indulnak, bevárva az európai ráhordó járatok beérkezését, majd pedig 3 és fél óra repülés után landolnak a bejrúti repülőtéren helyi idő szerint nem sokkal éjjel 3 óra előtt.

A visszaút a Bejrútból hazatérőknek azonban némileg kellemetlen lesz, mivel a járat hajnali fél 4-kor indul Libanonból és reggel fél 7-kor érkezik meg Varsóba.

Fotó: LOT Polish Airlines

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója az egyre növekvő turizmussal és a kereskedelmi kapcsolatok élénkülésével indokolta a járat megnyitását. Mint mondta, évek óta emelkedik a Lengyelország, az unió és Libanon közti kereskedelem, és egyre több a szervezett turistaút is, ezt igazolja, hogy a foglalások 25 százalékát a csoportok teszik ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Milczarski emellett a Libanon, valamint a skandináv államok és Németország közötti erős etnikai turizmusra alapozta a járat megnyitását, amelyet megelőzött a svéd- és németországi LOT-hálózat fejlesztése.

Anna Krupka lengyel turisztikai miniszter közlése szerint az elmúlt években egyre több, 2017-ben 4700 lengyel turista látogatott Libanonba, az új járat pedig tovább bővíti majd az utazók számát. A libanoni hatóságok adatai azt mutatják, hogy 2018-ban már félmillió turistát fogadott az ország.

A LOT második, SP-LSB lajstromú Boeing 787-9-ese Varsóban. (Fotó: LOT Polish Airlines)

Június első napjaiban a LOT az Egyesült Államokba indított újabb járatot Varsóból, Miamiba hetente négyszer közlekednek a társaság Boeing 787-esei. A gépek 12.05-kor indulnak a Chopin repülőtérről, Miamiból pedig helyi idő szerint este fél hatkor szállnak fel és délután negyed 1-kor landolnak Varsóban.