Hibázni emberi dolog, sajnos a repülőjegy-foglalás során is könnyen megtörténhet egy névelírás, vagy a dátumok elrontása. A diszkont légitársaságoknál a hibák kijavítása sokszor nem olcsó mulatság, de néhány helyzetre azért van megoldás.

Ryanair

Bármilyen meglepő is, a Ryanairrel járunk a legkevésbé rosszul, ha hibáztunk foglalás során, de még időben kapcsoltunk, ugyanis
a légitársaság 48 órás türelmi időt biztosít, amely alatt többféle módosítás is elvégezhető. 

Ha elírtuk a nevünket, akkor a javítást a Ryanair honlapján keresztül is el tudjuk végezni: nem csak 2-3 karaktert, de akár a teljes kereszt- vagy vezetéknevünket meg tudjuk változtatni, azonban a kettőt együtt nem lehet. 

A Ryanairnél 48 órán keresztül díj nélkül módosítani tudjuk az utazás dátumát – csak a különbözetet kell kifizetni

Ha rossz dátumra vásároltuk a repülőjegyet, akkor 48 órán keresztül meg tudjuk változtatni a dátumot anélkül, hogy változtatási díjat fizetnénk érte, így csak a jegyárak közötti esetleges különbözetet kell kifizetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha az új dátumra szóló repülőjegy olcsóbb, mint az eredeti, akkor semmit nem kell fizetnünk.

A célállomást viszont nem lehet módosítási díj nélkül megváltoztatni és a türelmi idő alatt nincs lehetőségünk a foglalás lemondására, így arra sem, hogy visszakapjuk a kifizetett összeget. 

Abban az esetben, ha túl későn vettük észre, hogy tévedtünk, előfordulhat, hogy inkább megéri új repülőjegyet vásárolni, mint nevet vagy dátumot változtatni: a név megváltoztatása ugyanis 115 euróba kerül egy retúr jegyre, míg a dátum vagy célpont megváltoztatása 35-65 euróba, plusz a jegyárak közötti különbözetnek megfelelő összegbe.

Apróbb névelírások esetén a Ryanair ingyen kijavítja a hibát, a Ryanair chaten érdemes írni a légitársaságnak. 

Wizz Air

A Wizz Airnél sajnos nincs türelmi idő: ha nagyobb hibát vétettünk, az valószínűleg nem lesz olcsó mulatság.

Három karakterig ingyenesen módosítható a név, akár közvetlenül foglalás után, akár hetekkel később vesszük észre a hibát – de a módosítást csak egyszer lehet elvégezni.

A Wizz Airnél három karakterig lehet ingyenesen megváltoztatni a nevet (forrás: Wizz Air)

Ha a középső nevünknek csak az első karakterét adtuk meg foglalás során, azt ingyenesen ki tudjuk bővíteni a karakterek számától függetlenül.

A Wizz Airnek viszont barátibbak a módosítási díjai: 90 euróba kerül a névmódosítás egy retúr jegyre, a dátum módosítása pedig 30-40 euró között mozog, plusz a különbözet. 

easyJet

Az easyJetnél a jegyvásárlást követő 24 órában 37 euró törlési díj ellenében tudjuk törölni a foglalást és a légitársaság visszatéríti a repülőjegy árát, viszont 24 órát meghaladó foglalások esetében már nincs mód visszatérítésre.

Az easyJetnél jegyvásárlást követő 24 órában le tudjuk mondani a jegyet, amennyiben kifizetjük a törlési díjat

Az apróbb név-elírásokat az easyJetnél is ingyenesen ki lehet javítani az online felületen vagy a call centeren keresztül.

A teljes névváltoztatás az easyjetnél sem olcsó: az utazás időpontjától függően 31-68 euróba kerül utanként az online felületen elvégezve, a call centeren keresztül még drágább.

A dátum megváltoztatásának díja szintén az utazás időpontjától függ, és 31-65 euró között mozog.

Ha a személyi igazolvány- vagy útlevél számunkat írtuk el utasfelvétel során, akkor a call centeren keresztül érdemes keresni a légitársaságokat, a legtöbb esetben ingyenesen kijavítják a kisebb hibákat.