A holland kormány módosította az országba belépés feltételeit, a június 1-jétől érvényes szabályok szerint a Schiphol repülőtéren átszálló utasoknak már nem kell negatív tesztet bemutatnia, ők mentesülnek a tesztkötelezettség alól.

A KLM lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az átszálló utasoknak néhány órán, de legkésőbb 1 napon belül el kell hagynia a repülőteret, a transzferzónából pedig nem léphetnek ki.

Ez a szabály a KLM Holland Királyi Légitársasággal való repülést, illetve átszállást érinti, de a választott érkezési repülőtérre vonatkozó belépési követelményeket nem befolyásolja.

Az úti céltól függően előfordulhat, hogy negatív COVID-19 vizsgálati eredményt és nyilatkozatokat kell az utasoknak bemutatniuk, ezért indulás előtt mindenképpen tanácsos ellenőrizni a KLM TravelDoc-ját a tesztkövetelmények ellenőrzésére.

Amennyiben Hollandia az úti cél, a magyar utasoknak továbbra is tesztkötelezettségük van: 24 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR-teszttel, vagy a beszállításhoz képest 24 óránál nem régebben elvégzett negatív eredményű gyorsteszttel és a Hollandiába érkezéstől számított 72 óránál nem régebben elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel kell rendelkezniük.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítés: június 4-től viszont Magyarország a sárga – utazás engedélyezett, de lehetnek kockázatok – kategóriába kerül a Konzuli Szolgálat oldalán megjelent közlés szerint.

Ennek értelmében a Magyarországról Hollandiába történő beutazást követően nincs szükség negatív koronavírus-teszt felmutatására június 4-től, nincs karanténkötelezettség sem és regisztrációs sem szükséges.