Egy francia hadihajó olyan jeleket észlelt, amelyeket feltehetően a közel két hete a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép két adatrögzítőjének egyike ad le – közölte szerdán az egyiptomi közlekedési minisztérium a katasztrófa körülményeit vizsgáló testületre hivatkozva, a francia balesetvizsgáló szervezet (BEA) nem erősítette meg az értesülést.

Egyelőre nem tudni, hogy a pilótafülkében zajló kommunikációt rögzítő, cockpit voice recorder (CVR) vagy a repülési adatokat rögzítő, flight data recoreder (FDR) adatrögzítő készülék által kiadott jeleket fogták-e be.

A tárca szerint ha bebizonyosodik, hogy valóban az egyik feketedoboz jeleit észlelték, akkor is egy hetet kell várni, mire megérkezik a helyszínre az a hajó, amely rendelkezik a biztonságos kiemeléshez szükséges felszereléssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság egyik A320-as repülőgépe. Képünk illusztráció (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság egyik A320-as repülőgépe. Képünk illusztráció (Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság MS804-es, Párizs-Kairó járatát teljesítő Airbus A320-as múlt csütörtökre virradó éjjel tűnt el a radarernyőkről. A SU-GCC lajstromjelű repülőgép 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma. A hadsereg pénteken Alexandria városától 290 kilométerre északra találta meg a gép egyes roncsait és holttestek maradványait a Földközi-tengerben.