Jövő évtől kezdődően Dubaj repülőterei fokozatosan megszüntetik az egyszer használatos műanyagok alkalmazását.

Dubaj két nemzetközi repülőtere, a Dubaji Nemzetközi Repülőtér (DXB) és az Al-Maktúm nemzetközi repülőtér (DWC) is műanyagmentessé válik 2020-tól. A repülőtereket üzemeltető Dubai Airports szorosan együttműködik több mint 250 bérlőjével és partnerével a légikikötők negatív környezeti hatásainak csökkentése érdekében.

Dubaj repülőterein együttesen 90 millió utas halad át évente, akik naponta több százezer műanyag evőeszközt, szívószálat, palackot és kávéfedelet használnak el, a műanyagmentesség bevezetése ezért komoly kihívást jelent az érintett kereskedelmi egységeknek. 

Minden üzletben és étteremben-kávézóban, Dubaj mindkét repterén megszűnik az eldobható műanyag alkalmazása (forrás: Dubai Airports)

“A műanyagmentessé válás egy újabb lépés a környezettudatosabb repülőtérré alakulásban. Partnereinkkel, köztük olyan globális márkákkal, mint a McDonald’s, a Starbucks vagy a Costa Coffee, elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy beszüntessük az egyszer használatos műanyagok alkalmazását, és helyettük fenntartható alternatívákat biztosítsunk” – jelentette ki Eugene Barry, a Dubai Airports kereskedelmi ügyvezető alelnöke. Hozzátette, hogy a legnagyobb kihívást a műanyag palackok helyettesítése jelenti, ugyanis rengeteget vásárolnak ezekből az utasok. 

A repülőtereken fokozatosan vezetik be a műanyagmentességet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Januártól a kávézókból és éttermekből távolítják el a plasztik evőeszközöket, szívószálakat és csomagolóanyagokat, majd az év további részében további műanyag termékeket cserélnek le környezettudatosabb alternatívákra.