Ma ünnepli működésének 14. évfordulóját a Wizz Air. Ebből az alkalomból a légitársaság kétnapos akciót hirdet, melynek keretében május 19-én éjfélig foglalva a légitársaság alacsony viteldíjas hálózatának mind a 141 célállomását akár 30%-os kedvezménnyel fedezhetik fel az utazók – közölte lapunkkal a cég.

Fotó: AIRportal.hu

Az elmúlt év során a WIZZ figyelemre méltó mérföldköveket ért el, 24%-os éves növekedés mellett több mint 30 millió utast szállítva alacsony viteldíjakon és kiváló fedélzeti szolgáltatásokkal.

Jelenleg is tart a légitársaság történetének legnagyobb fejlesztése, melynek során mindössze 17 hét alatt 70 új útvonalat indít, heti 700 új indulást ad menetrendjéhez, és 21 új Airbus repülőgéppel bővíti flottáját.

2018-ban már három új célállomás is bemutatkozott: Athén, az ukrajnai Kharkiv (Harkov), valamint Bécs. Ezen felül a London Luton székhelyű Wizz Air UK május 3-án megkezdte működését az első Londonból Bukarestbe közlekedő járatával.

A Wizz Air továbbra is támogatja a helyi közösségeket: a napokban hosszabbította meg a Wizz Air Budapest Félmaraton szponzorációját újabb öt évvel, míg Katowicében új Wizz Air Félmaratont indított. A légitársaság idén másodszor rendezte meg a WIZZ Youth Challenge üzleti esetmegoldó versenyt, ahol tehetséges egyetemi és főiskolai hallgatók mérhették össze tudásukat és kreatív gondolkodásukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air jelenleg 96 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépet számláló flottája, mely Európában a legfiatalabban közé tartozik, Európában és a kontinensen túl is változatos úti célokra repíti az utasokat: a norvégiai Tromsótól messze északon Dubajig a forró délen.

Ahogy a Wizz Air növekszik, úgy bővül a légitársaságnál dolgozó szakemberek csapata is, amely az elmúlt év során közel 800 fővel lett népesebb. Napról napra 45 nemzet mintegy 4000 légiközlekedési szakembere biztosítja a Wizz Air fedélzeti szolgáltatásainak kiválóságát és olyan innovatív, testre szabható termékeket, mint a Rugalmas Útitárs vagy a Viteldíjzárolás.

“Örömmel ünnepeljük 14. születésnapunkat utasainkkal közösen: 2 napon át a szokásosnál is alacsonyabb áron kínáljuk a repülőjegyeket. Az elmúlt 14 évben erős és elkötelezett csapatunk közel 150 millió utas számára biztosította a lehetőséget, hogy felfedezze Európát és a kontinensen túli úti céljainkat a Wizz Air alacsony viteldíjain.” – mondta el Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

“A Wizz Air hálózata ma 44 országban 141 célállomást számlál, melyek közül a legújabbak Bécs, Athén és Harkov. A WIZZ csapattal együtt izgatottan várom történetünk következő mérföldkövét: 100. repülőgépünk érkezését.” – tette hozzá Váradi.