Az Air France hamarosan új kézipoggyász-tartókkal szereli fel A320-as és A321-es flottáját. Az új fej feletti rekeszek az eddigieknél 60 százalékkal több helyet nyújtanak a kézipoggyászok tárolására. 

Az Air France lesz az első légitársaság, amely a legújabb Safran Cabin gyártmányú kézipoggyász-tartókkal szereli fel a rövid- és középtávú járatokat teljesítő A320-as és A321-es flottáját. 

Az ECOS (“Efficient Cabin Open Space”) elnevezésű poggyásztartó rendszer körülbelül 60 százalékkal nagyobb kapacitást nyújt, a jelenleg alkalmazott rekeszeknél. 

Az új kézipoggyász-tartóban akár 8 poggyász is elférhet a jelenlegi 5 helyett (forrás: Safran)

Az ECOS további előnye,hogy az alacsonyabb utasoknak sem fog gondot okozni a kézipoggyász felhelyezése a tárolóba, mert a rekesz magassága nagyobb, így az alja alacsonyabban van. A poggyásztartó magasabb belső térnek köszönhetően a standard méretű gurulós kézipoggyászok függőlegesen egymás mellett tárolhatók, így az eddigi 5 poggyász helyett akár 8 is elférhet egyetlen rekeszben. 

Az A320-as típus fedélzetén a jelenlegi 104 helyett 166, az A321-eseken pedig a jelenlegi 113 helyett 192 kézipoggyász fog elférni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ECOS rendszer egyszerűen szerelhető fel a kabinba, nem igényel módosítást a repülőgép belső berendezésében.

Az ECOS alkalmazása révén zökkenőmentesebb lehet a beszállás folyamata is, ugyanis jelentősen csökkenhet a kézipoggyászok elhelyezésére szükséges idő. 

Az Air France a tervek szerint 2020 szeptembere és 2022 szeptembere között fokozatosan szereli fel 40 A320-asát és 11 A321-esét 1342 új kézipoggyász-tartóval.