Négy új Embraer E190-est szerez be és telepít fő bázisára, London City repterére a British Airways regionális járatokat teljesítő leányvállalata, a CityFlyer.

A négy új gépet az anyavállalat, az IAG-Holding alá tartozó British Airways 2019-re tervezett átfogó, 5,79 milliárd amerikai dollár értékű flotta és kabintermék fejlesztése keretében kapja meg a regionális cég.

A BA CityFlyer egy E170-ese (Forrás: Wikimedia Commons)

Az IAG közlése szerint az új Embraerek beszerzése húsz százalékos kapacitásnövekedést eredményez a brit főváros üzleti negyedében fekvő repterén, ezzel lehetővé válik új útvonalak megnyitása, és frekvencianövelés is a meglévő járatokon.

A cég már korábban bejelentette, hogy november 11-től elindítja London City – Róma Fiumicino járatát, és napi négyről ötre emeli a járatok számát a svájci Zürichbe is.

“A BA CityFlyer London City legnagyobb légitársasága, a négy új E-Jet pedig a teljes elkötelezettséget mutatja a legbelső londoni reptér, mint bázis fenntartása iránt” – mondta el Richard Hill, a reptér kereskedelmi igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette, a megnövelt flotta még több lehetőséget kínál majd a turisták és az üzleti utasok számára is, akik frekventált úti célokra juthatnak el kényelmesen, a kedvelt British Airways brand és a CityFlyernél megszokott szolgáltatásszint mellett.

Az új római, és kibővített zürichi útvonal pedig minden tekintetben Európa vérkeringésében tartja a brit fővárost – írja a CH Aviation.

A British Airways CityFlyer jelenleg hat Embraer E170-est és tizenhat E190-est üzemeltet, amelyekkel fő bázisuk mellett London Stanstedről, Manchesterből, Edinburghból, Bristolból és Birminghamből teljesítenek járatokat nemcsak a kontinentális Európába, de a brit szigeteken belül is.