Több mint három hónap után a Ryanair újraindította hálózata jelentős részét, naponta ezer járatot közlekedtetve. A foglalások jól alakulnak, főként a minden eddiginél alacsonyabb jegyárak miatt.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében az ír fapados azt írta: 15 hét után indul újra érdemben az üzemelés, a járvány előtti hálózat 90 százalékán áll helyre a forgalom, de a járatsűrűség egyelőre nagyon alacsony marad. A légitársaság 200 európai repülőtérre tér vissza.

Fotó: Ryanair

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európa Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) ajánlásai alapján új szabályokat vezettek be, amelyekkel minimálisra csökkenthető a repülés közbeni megfertőződés. Az intézkedések között szerepel a maszk viselése, a kevesebb feladott poggyász, az érintésmentes fizetési megoldások bevezetése és a fokozott fertőtlenítés is.

A Ryanair vaskos akcióval támogatja meg visszatérését, a cég állítása szerint soha ilyen olcsón nem adtak még repülőjegyeket a nyári főszezonban.

Michael O’Leary vezérigazgató azt mondta, június utolsó napjaiban 250 járatot teljesítettek naponta, a most újraindított ezer járat is az ilyenkor szokásos kapacitás 40 százaléka.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Júliusban várhatóan 4,5 millióan utaznak majd a diszkont légitársaság járataival: összehasonlításképp, tavaly júliusban 14,8 millió utast szállított.

A Reuters szerint a vezérigazgató arról is beszélt, hogy július első két hetére nagyon jó foglalási adataik vannak, de attól tart, hogy az alacsony jegyárak legalább egy évig még kitartanak. A koronavírus-járvány előtti szintre 2022-2023 környékén térhet vissza az átlagos jegyár – tette hozzá.

O’Leary a Boeing 737 MAX-okról is szót ejtett, reményei szerint az első példányt idén novemberben vehetik át, a jövő nyári csúcsidőszakban pedig már 30-40 példány is szolgálhat majd a Ryanairnél.