Naponta közlekedteti járatait Addis Abeba és Bécs között 2018. június elejétől az Ethiopian Airlines. A dinamikusan fejlődő etióp légitársaság heti ötről emeli heti hétre járatainak számát az osztrák fővárosba. 

Forrás: Boeing

A járatokat Boeing 787-8 és 787-9 Dreamliner repülőgépeivel teljesíti a légitársaság, ugyanakkor egyes járatokon az utasok a Boeing 777-200LR típussal is találkozhatnak.

A bővítéssel egyidejűleg a cég csak Bécsen keresztül repül majd Brüsszelbe.

A járatok – ahogy eddig is – a kora reggeli órákban szállnak le Bécsben, ahonnan rövid fordulóidővel tovább repülnek Brüsszelbe. Az etióp légitársaság repülőgépei a késő esti órákban repülnek vissza Schwechatra a brüsszeli Zaventem repülőtérről, majd ezt követően éjszaka repülnek vissza Addis Abebába.

“Az új menetrend napi összeköttetést biztosít 55 afrikai célállomás között – beleértve a legkedveltebb afrikai desztinációkat: Zanzibar, Seychelles, Kilimanjaro, Johannesburg, Victoria Falls, Windhoek és Mombasa.” – közölte lapunkkal a légitársaság magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Kft.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A menetrend a magyar utasoknak is  kedvező, mivel ők Bécsből így még kényelmesebben és mindössze egy átszállással jutnak el ezekre a desztinációkra az ultaramodern Boeing 787 Dreamlinerek fedélzetén. További előnyt jelent a légitársaság kedvező poggyászkerete, ami turista osztályon 2×23 kg, business osztályon 2×32 kg vagy 3×23 kg.” – hangsúlyozta a közlemény.

Barcelona és Genf az etióp cég két új célpontja Európában

A légitársaság ugyancsak június elejétől hetente négy alkalommal repül Barcelonán keresztül Madridba. Barcelona a cég egyik új úti célja Európában, az útvonalon Boeing 787-8 Dreamlinerek közlekednek.

A Madridi járatok eddig Római leszállással repültek, Róma teljesen önálló útícéllé válik, hetente 8 járattal, melyet Boeing 787-8 Dreamlinerek repülnek.

Az Ethiopian Airlines heti kettőről háromra bővíti milánói járatainak számát, valamint a járatok ezen túl nem Brüsszelbe, hanem Genfbe repülnek tovább. Genf szintén új célpont az etióp cég útvonalhálózatán. Ezt a járatot szintén Boeing 787-8 Dreamlinerek repülik.

A légitársaság napi Párizsba (CDG) közlekedő járatán Boeing 787-9 Dreamlinerek váltják a korábban használt 777-200LR repülőgépeket.

Az 1945-ben alapított, teljesen állami tulajdonban lévő Ethiopian Airlines Afrika vezető légitársasága, a cég 2017-ben nyerte el a Skytrax 4 csillagos minősítését.