Négy darab használt Airbus A320 vagy Boeing 737 típusú repülőgép lízingjére indított ajánlattételi eljárást a román Tarom.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság hat éves, vagy annál fiatalabb repülőgépeket bérelne a tender-dokumentumok szerint, melyekbe a ch-aviation nyert bepillantást.

A repülőgépeknek 160-190 közötti utas szállítására kell képesnek lenni és az üzleti és turista osztályokat elválasztó, mozgatható panellel kell rendelkeznie.

Elvárás, hogy a repülőgépeken az átvételt követő 24 hónapos időszakban ne legyen szükség C Check szintű nagyjavításra és semmilyen más strukturális ellenőrzésre.

A Tarom elvárása szerint a tenderen csak CFM International gyártotta hajtóművekkel felszerelt repülőgépekkel lehet pályázni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bérleti időszak hosszát a tárgyalások során rögzítik a felek, az nincs előre meghatározva.

Az ajánlatokat 2018. február 28-ig kell benyújtania a pályázóknak.

Az utóbbi időszakban pénzügyi gondokkal küzdő, a diszkontok révén (Ryanair, Wizz Air, Blue Air) erős versenyhelyzetben működő román nemzeti légitársaság flottájában jelenleg négy Airbus A318, négy Boeing 737-300, négy 737-700 és két 737-800 repül.

A román kormány év elején nyilvánosságra hozott három éves terve szerint a légitársaság 2020-ig húsz repülőgéppel újítaná meg flottáját.

A légitársaság a flottából kivont két Airbus A310-es repülőgépét egyúttal megpróbálja értékesíteni és tavaly nyár végén nyilvános ajánlattételi eljárást hirdetett három darab szélestörzsű repülőgép lízingjére. Az ajánlatok beadásának határideje 2017. augusztus vége volt, de arról, hogy született volna döntés a beszerzést illetően – egyelőre – nincs információ.

Fotó: AIRportal.hu
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!