A svájci regionális légitársaság flottája az Azorra lízingcégtől bérelt korábbi generációs Embraer E195-ösökkel a nyári időszakra 22 gépre bővül.

A Fokker 100-asait Embraer E-jetekre cserélő, majd flottáját új generációs hajtóművekkel felszerelt Embraer E2-esekkel bővítő Helvetic Airways négy korábbi generációs Embraer E195-E1 típusú repülőgép lízingjéről írt alá megállapodást az Azorrával – közölte a légitársaság. Az E1-es sorozatból most először üzemelteti majd a legnagyobb befogadóképességű változatot a Helvetic.

A kevésbé üzemanyag-takarékos, ám üzembiztosabb és minden bizonnyal olcsóbban és gyorsabban beszerezhető előző generációs, 2011-es gyártású E195-E1-esek a második negyedév elején csatlakoznak a flottához. Beszerzésüket a kereslet nyárra várható élénkülésével indokolta a cég.

Forrás: Helvetic Airways

A légitársaság közleménye szerint a repülőgépek felújított, modern és az arculatához illő utaskabinnal érkeznek, 122 üléssel berendezve.

A Helvetic Airways flottája 2024 nyarára 22 gépesre bővül, négy Embraer E195-E2, nyolc E190-E2, hat E190 és négy E195 repüli majd a menetrend szerinti, charter, valamint wet-lease konstrukcióban például a Swiss vagy a Lufthansa számára teljesített járataikat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A légitársaság egyik E195-E2-ese. (Fotó: AIRportal.hu)