Négy új Boeing 787 Dreamlinert vesz át jövőre a LOT lengyel légitársaság, amelyek segítségével tovább tudják bővíteni az észak-amerikai járathálózaton a frekvenciát.

A Budapestről is hosszútávú járatokat üzemeltető LOT lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint jövőre a társaság négy új 787-9-es, azaz nagyobb kapacitású Dreamlinert vesz át a gyártótól, ezek közül három májusig már meg is érkezik a varsói bázisra.

Ez mintegy 40 százalékos kapacitásbővítést tesz lehetővé, és 2019 végére már 15 Dreamliner lesz a LOT flottájában.

Az új gépeket főként a Varsó és Tokió, Szöul, Peking, illetve Chicago közti útvonalakon állítják forgalomba, de a Krakkó-Chicago járaton is feltűnik majd egy-egy példány.

A LOT második, SP-LSB lajstromú Boeing 787-9-ese Varsóban. (Fotó: LOT Polish Airlines)

Az új gépekkel a már meglévő észak-amerikai útvonalakon is tudja majd sűríteni a menetrendet a LOT. Így heti 9-ről 12-re emelik a torontói, 6-ról 7-re a Los Angeles-i, illetve 4-ről 5-re a newarki járatok számát, a Rzeszów és Newark közti járat pedig tovább fog üzemelni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LOT jelenleg 14 hosszútávú járatot üzemeltet (a budapestiekkel együtt), ezek közül 9 Észak-Amerikába irányul. A légitársaságnál a hosszabb törzsű 9-es Dreamlinerek 294 utast tudnak a fedélzetükre venni, a kisebb 8-asok 252 üléssel rendelkeznek.

A lengyel cég arról nem írt, hogy a budapesti járatokat mennyiben érinti az új Dreamlinerek érkezése. A jelenlegi tervek szerint a Rolls-Royce hajtóművek problémája miatt repülésképtelen 787-eseket pótló Euroatlantic 767-esek január elejéig maradnak Budapesten, majd ismét visszaáll a régi rend és 8-as Dreamlinerekkel üzemelnek tovább.

Járatfejlesztésekről az utóbbi időben több pletyka is felröppent, de hivatalos bejelentést a légitársaság ezidáig nem tett.