Az első fél évben 26,5 százalékkal csökkent Romániában a légi utasok száma a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

A repülőtereket 2 997 000 utas vette igénybe január és június között a tavalyi év azonos időszakában jegyzett 4 077 800 utashoz képest. A második negyedévben az utasok száma 2 080 500 volt, ami azt jelenti, hogy az utasok nagy része a második negyedévben utazott, amikor már enyhítettek a járványügyi korlátozásokon.

Az első fél évben a legtöbb utas, 1 933 800 a bukaresti Henri Coanda-Otopeni nemzetközi repülőtéren járt. A második legnagyobb forgalmú légi kikötő a kolozsvári volt, amelyet 382 700-an használtak, harmadik a temesvári 161 ezerrel.

A legtöbb utas Londonból, Madridból, Isztambulból, Frankfurtból, Milánóból, Amszterdamból, Dortmundból, Barcelonából, Dubaiból és Párizsból érkezett a romániai repülőterekre.

Romániából a legtöbben Londonba, Isztambulba, Amszterdamba, Milánóba, Madridba, Frankfurtba, Dortmundba, Barcelonába, Párizsba és Rómába utaztak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A belföldi forgalom 50 százalékát a bukaresti repülőtér, 16 százalékát a kolozsvári és 14 százalékát a temesvári bonyolította le.