A negyedik SSJ-100 típusú utasszállító repülőgépét vette át július 31-én a Red Wings. Az orosz légitársaság eredetileg három Superjetre kötött megállapodást a Szuhojjal, de idén júliusban még két gépre formáltak igényt. Ezek szállításai vették kezdetüket. Az ötödik SSJ-100-ast a tervek szerint az év végén veheti flottájába a légitársaság.

Kapcsolódó cikk, előzmény Megérkezett az első Superjet a Red Wingshez

A Red Wings negyedik SSJ-100-asa. (Fotó: SuperJet International) | © AIRportal.hu

A Red Wings negyedik SSJ-100-asa.
(Fotó: SuperJet International)

A Red Wings az év elején, januárban lett Superjet-üzemeltető, amikor átvette a legelső SSJ-100-as repülőgépét, annak a három gépes tartós bérleti szerződésnek a keretében, amelyet közvetlenül a Szuhojjal kötött a légitársaság. Az előzőleg a Moskovia flottájában működött Superjeteket a gyártó már mind leszállította, és a februári szolgálatba állításuk óta 3000 óránál is többet töltöttek a levegőben, mialatt 116 ezer utast szállítottak, elsősorban belföldi járatokon.

A Red Wings SSJ-100-asai a moszkvai bázisról, a Domogyedovói nemzetközi repülőtérről többek közt Szentpétervárba, Kalinyingrádba, Mahacskalába, Groznijba, Kazánba, Ufába, Uljanovszkba, Nalcsikba, valamint az országhatárokon kívül a montenegrói Tivatba teljesítenek rendszeresen járatokat. A gépeket a légitársaság kétosztályos fedélzeti konfigurációban 93 utasüléssel üzemelteti.

Red Wings légi-utaskísérők a gép fedélzetén. (Fotó: Red Wings) | © AIRportal.hu

Red Wings légi-utaskísérők a gép fedélzetén. (Fotó: Red Wings)

A legújabban átvett, RA-89008 lajstromú gép annak a júliusban kötött beszerzési megállapodásnak az eredménye, amelynek alapján a Red Wings további két SSJ-100-asra formált igényt. A gép, akárcsak az előző három másodkézből érkezett a légitársasághoz. Előzőleg a legnagyobb SSJ üzemeltetőként számon tartott Aeroflotnál teljesített szolgálatot. Az orosz nemzeti légitársaság 2012 áprilisában vette a flottájába, vagyis ez azon gépek egyike, amelyeket újabb, ún. teljes specifikációjú változatokra cseréltek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aeroflot összesen 10 darab SSJ-100-ast adott vissza a Szuhojnak a flottacsere program keretében. Helyükbe vadonatúj, továbbfejlesztett gépek kerültek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!