Negyven repülőgépet adott el három vietnami üzemeltetőnek az Airbus, a toulouse-i gyártó A320-as családba tartozó típusokat és A350-eseket értékesített.

Fotó: Airbus Industries | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus Industries

A legtöbbet, húsz gépet a vietnami diszkont légitársaság, a VietjetAir rendelte, az A321-eseket a cég a hálózat bővítésére használja majd. A rendelt gépek között 10 ceo és 10 neo van, de a gépek mellett a légitársaság a hajózó személyzet és karbantartók képzéséről és megállapodott.

Ezzel a rendeléssel a 2011-ben alapított, negyven A320-as családba tartozó gépet üzemeltető légitársaságnak 119-re nőtt az Airbus felé fennálló rendelésállománya.

A szintén vietnami Jetstar Pacific Airlines szintén a keskenytörzsű gépekből vásárolt, tíz darab A320ceóról írt alá megállapodást, amely a Farnborough Légi Szalonon kötött szándéknyilatkozat véglegesítése. A Qantas és a Vietnam Airlines közös vállalkozása belföldi és regionális útvonalakon közlekedteti majd az új gépeket, amelyek a most 12 darabos flottához csatlakoznak.

Az ország legnagyobb légitársasága, a Vietnam Airlines A350 XWB-ket rendelt Toulouse-tól, egészen pontosan szándéknyilatkozatot írt alá további tíz A350-900-as vételéről, amelyet később véglegesítenek. A tervek szerint a légicég az Egyesült Államokba irányuló járataira állítaná be az új gépeket, köztük a hamarosan megnyíló Ho Si Minh-város-Los Angeles útvonalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Vietnam Airlines tavaly az első légicég volt Kelet-Ázsiában és második a világon, amelyik forgalomba állította az XWB-ket. Négy már megérkezett a légitársasághoz, a mai rendeléssel együtt további húsz ilyen gép lesz a flottában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!