Legnagyobb részben a tavaly újraindított charterjárat miatt 40 százalékkal nőtt a TUI magyarországi árbevétele, egyre többen mennek egzotikus utakra.

Az utaztató lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a TUI tavaly június 14-étől minden pénteken indított gépet a népszerű török célállomásra. Mivel sikeres volt, a cég június 17. és szeptember 23. között szerdánként, június 13. és szeptember 26. között szombatonként is közlekedteti charter járatait Törökországba, amelyeket az Onur Air Airbus A320-asával teljesítenek.

A forgalomnövekedés ennek köszönhetően 37 százalék volt tavaly az előző évihez képest.

Tavaly a legkedveltebb európai célállomás a TUI magyar utasai között Törökország, Spanyolország és Görögország volt, míg az egzotikus utak esetében a Maldív-szigetekre, a Dominikai Köztársaságba és az Egyesült Arab Emírségekbe utaztak a legtöbben.

Fotó: Boeing

A 2019/2020-as szezon eddigi adatai is biztatóak, február elejéig 52 százalékkal nőtt az ügyfelek száma az előző évhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Maldív-szigetekre és Törökországba közel kétszer annyian utaztak, Görögországba 27, Mexikóba 45, Spanyolországba 46 százalékkal nőtt a forgalom.

Kedvező hír emellett a magyar utasoknak az is, hogy Debrecenből is indulnak charter járatok Ciprusra, illetve Palma de Mallorcába, Budapestről pedig Antalya mellett Lárnaka, Korfu, Kréta, Rodosz, Burgasz, Mallorca és Tenerife is elérhető.