Nem ad középső ülést az egyedül utazó nőknek az indiai Vistara és egyéb szolgáltatásokkal is igyekeznek elejét venni a szexuális zaklatásnak, és támadásoknak.

Az elmúlt időszakban folyamatosan jöttek a hírek nők ellen elkövetett szexuális bűncselekményekről, amely már nem csak az indiai, de európai utasokat is érintette, és nem csak elhagyatott, de forgalmas, turisták által kedvelt helyeken is. Emiatt az indiai Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal azt javasolta a nőknek, hogy egyedül ne utazzanak Indián belül, és akkor is legyenek óvatosak, és csoportosan sem árt az óvatosság. A figyelmeztetés után jelentette be a Vistara, hogy számos intézkedéssel segítenek az egyedül utazó nőknek.

Ezek egyike, hogy a rendszer nem foglal nekik középső ülést, mivel több esetben jelentették már nők a légitársaságnak, hogy ismeretlen férfiak között zaklatásnak voltak kitéve. Az utas a jegyvásárlásnál jelzi, hogy egyedül utazik, ezt pedig a rendszer figyelembe veszi a jegy kiválasztásánál, ezzel is csökkentve a bántalmazás, vagy zaklatás kockázatát.

A Vistara Airbus A320-asa felszállás közben. (Fotó: Vistara)

A társaság azonban ennél is tovább ment, a Woman Flying program keretében a Daily Mail cikke szerint a csomagok kezelésében és a transzfer kiválasztásában is segítséget nyújt. Sanjiv Kapoor, a Vistara stratégiai és kommunikációs menedzsere azt mondta, női utasaik igényfelmérése után azt a tapasztalatot vonták le, hogy szívesen veszik a proaktív segítségnyújtást a landolás után, valamint a transzfer kiválasztásánál.

Ennek megfelelően a légitársaság ezeket a szolgáltatásokat is biztosítja. A transzfer esetében segítenek megbízható, a repülőtéren regisztrált taxit választani és lefoglalni az utasnak, akit a terminálból ki is kísérnek a drosztokra, a taxikat pedig a regisztrációs szám alapján nyomon követik, hogy az éjjeli órákban is biztosítsák az egyedül utazó nők nyugalmát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!