Az indiai Vistara légitársaságot közösen birtokló Tata Sons és Singapore Airlines megállapodott arról, hogy a cég beolvad az előbbi tulajdonában lévő Air Indiába, amelyben a szingapúri vállalat 25,1 százalékos részesedést szerez.

Az Air India és a Vistara egyesítésének részeként a Singapore Airlines 250 millió USA-dollárnyi összeget fektet be az Air Indiába.

A felek célja, hogy a hatósági jóváhagyások függvényében 2024 márciusáig lezárja az egyesülést.

Fotó: AIRportal.hu

A Singapore Airlines teljes mértékben saját készpénzforrásaiból kívánja finanszírozni az ügyletet, amelynek révén stratégiai részesedést szerez a Vistaránál négyszer-ötször nagyobb méretű cégben, emellett megerősíti multi-hub stratégiáját és jelenlétét a nagy volumenű és rohamtempóban fejlődő indiai légiközlekedési piacon.

A két fél arról is megállapodott, hogy az egyesülést követően a Singapore Airlines az Air India további tőkeinjekcióiban is részt vesz legfeljebb 615 millió USA-dollár értékben, de a tényleges összeg függ majd az Air India üzleti tervének végrehajtásától, valamint az egyéb finanszírozási lehetőségekhez való hozzáféréstől is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Vistara 2015-ben kezdte meg működését a Tata és a Singapore Airlines vegyesvállalataként, flottájában 52 repülőgép teljesít szolgálatot.

Forrás: Boeing