Egy vészkijáratnál ülő nő a könyvét bámulta és a telefonját nyomkodta ahelyett, hogy a biztonsági bemutatót nézte volna, a hajózó személyzet rendőrrel vitette el.

A Newshub és a Stuff beszámolója szerint a “gazdagnak kinéző” nő a vészkijárat mellett foglalt helyet az Air New Zealand NZ424-es, Wellington és Auckland közötti járatán, amelyet adatbázisok szerint a ZK-OXH lajtromú Airbus A320-as teljesített.

A gép már megkezdte a gurulást, a légiutaskísérők pedig lejátszották a biztonsági utasításokat tartalmazó videót. A személyzet meg akarta mutatni a további biztonsági teendőket tartalmazó lapot a nőnek, aki nem hogy a videót nem nézte, de a felhívásra sem reagált, a könyvét nézegette és a telefonját nyomkodta.

Forrás: Airbus

A légiutas-kísérő másodszor is megkérte a nőt, hogy figyeljen, mert vészkijárat mellett ül, ezért fontos feladata lehet, ha a járat bajba kerül. Addig viszont a járat nem folytathatta útját, amíg a biztonsági információkat nem osztották meg az utasokkal.

Mintegy 20 percig ment a huza-vona, ekkorra már az utasok is dühösek lettek, hogy egy ember miatt késik a járat, majd a személyzet közölte a nővel, hogy le kell szállnia és a kijáratnál rendőrök fogják várni. Őt a légügyi hatóság a repülés szabályainak megszegése miatt figyelmeztetésben részesítette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat végül kis késéssel landolt Aucklandben. A légitársaság közleményében megerősítette a történeteket.

Egy utastárs a Stuffnak azt mondta, ha a légicég nem reklámvideóba ágyazná a bemutatót, és csak egy rövid, velős biztonsági filmet készítene, akkor nem fordulnának elő ilyen esetek.