Nyolcvan ország, köztük Magyarország állampolgáraival szemben feloldotta a vízumkötelezettséget Katar a katari belügyminisztérium, a katari turisztikai hatóság és a Qatar Airways közös nyilatkozata szerint.

A megnevezett nyolcvan ország állampolgárainak a jövőben nem szükséges vízumkérelem, az országba történő belépéskor teljesen ingyenesen állítják ki az ország hatóságai a többszöri belépésre jogosító engedélyt. Az intézkedés azonnali hatállyal, azaz már mától hatályba is lépett.

A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt az országba.

Az engedély egyhuzamban 90 napos tartózkodásra jogosít fel. Az országba történő belépéshez legalább hat hónapig érvényes útlevélre van szükség.

Magyarország mellett a közép-európai régióban több környező ország (például Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria) állampolgárai is hasonló kedvezményben részesülnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Akbar Al Baker a Qatar Airways Group vezérigazgatója kijelentette, hogy a bejelentéssel Katar a legnyitottabb országgá vált az Öböl-menti régióban.

Az intézkedés része annak a kezdeményezésnek, miszerint a katariak minél több turistát próbálnak az országba csábítani.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Dohában átszálló Qatar Airways utasok számára idén májusban jelentették be az ingyenes +Qatar stopover szolgáltatást, mely az intenzív marketing tevékenység mellett 39%-os növekedést eredményezett az országban útjukat megszakító turisták számában az első félévben.