Semmilyen állati trófeát nem szállít majd gépei fedélzetén a Cargolux, mert a tevékenység nem illeszkedik a cég üzletpolitikájába.

A döntés értelmében a már elfogadott, ilyen tárgyak szállítására vonatkozó megbízásokat teljesíteni fogják ugyan, de újakat már nem vesznek fel, így hamarosan egyetlen állat feje vagy egyéb, trófeaként elkészített része sem szállítható majd a cég járatain.

Richard Forson vezérigazgató a döntést indokolva elmondta,
az eddigi gyakorlat nem illeszkedett az üzletpolitikába és nem volt összhangban a vállalat etikai szabályaival és kötelezettségvállalásaival. 

Hozzátette, cége elkötelezett a hosszútávon fenntartható üzleti modell kialakításában, és környezet védelme iránt.

Hasonló gyakorlatot több légitársaság már 2015-ben bevezetett, és számuk folyamatosan bővül, azonban a legtöbb a luxemburgiakéhoz hasonló radikális irányelvet követ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az IAG-Holding cégei mellett például az Air Canada, a Virgin-Csoport, és az amerikai Delta Air Lines csak az öt “nagy afrikai faj”, az oroszlán, elefánt, leopárd, orrszarvú és a kafferbivaly valamely testrészéből készült trófeák szállítását tagadja meg. A dubaji Emirates több A380-asán is hatalmas motívumokkal hívja fel a figyelmet a vadállomány védelmére.

A Cargolux különleges, “Cutaway” festést viselő 747-8F gépe (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)