Egyelőre úgy tűnik, hogy az Emirates kerül ki győztesen abból a persorozatból, amelyet még az Alitaliát képviselő olasz Assaereo cég indított az arab légitársaság ellen a Milánó – New York viszonylat jogosulatlan használata miatt.

Az Emirates Boeing 777-300ER repülőgépe. Egyelőre még csak ezzel a típussal közlekedik a cég Milánóból. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Emirates Boeing 777-300ER repülőgépe. Egyelőre még csak ezzel a típussal közlekedik a cég Milánóból.
(Fotó: AIRportal.hu)

2014 áprilisában a szervezet azért támadta meg az Emirates járatát, mivel azt nem egy Európai Uniós tagállam légitársasága üzemelteti, továbbá sem a kiindulási hely, sem pedig a desztináció nem tartozik a légitársaságot bejegyző ország területéhez – írja cikkében a CH Aviation hírportál.

Akkor a római bíróság elfogadta az olasz képviselet által felhozott vádakat, de az Emirates megfellebbezte a bírói döntést, így az ügy felsőbb szintre került.

Az olasz Legfelsőbb Bíróság helyt adott az Emirates fellebbezésének, mivel elmondásuk szerint a fuvarozó nem sérti meg az olasz légiközlekedéssel kapcsolatban meghozott törvényeket, így az útvonalat továbbra is üzemeltetheti a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates jelenleg napi háromszor biztosít összeköttetést a Dubai – Milánó viszonylaton, melyen december 1-je óta egy járatpár kivételével Airbus A380-as gépek közlekednek. A harmadik és egyben egyetlen járaton, amely továbbrepül New Yorkba, Boeing 777-300ER típusú utasszállítók teljesítenek szolgálatot.

Az ehhez hasonló útvonalak üzemeltetése egyébként teljesen megszokott más országokon belül is. Az ilyen járatok létrehozását megengedő törvénynek köszönhetően olyan légitársaságok repülőgépeivel utazhatunk Európán belül, mint például a Singapore Airlines (München-Manchester), a Garuda Indonesia (Amszterdam-London Gatwick), vagy a Kuwait Airways (Párizs-Róma), de számos ehhez hasonló összeköttetést lehet találni Európa más országai között is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!