Nemzetközi terjeszkedésbe kezd a Qatar Airways földi kiszolgálócége a Qatar Aviation Services (QAS) – ezt Akbar Al Baker a légitársasági csoport elnök-vezérigazgatója jelentette be a Dohában megrendezett IATA Ground Handling Conference rendezvényen.

A Qatar Airways földi kiszolgáló cége, mely monopol helyzetben működik a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren nemzetközi terjeszkedésbe kezd.

A vezérigazgató közlése szerint a cég elsőként olyan repülőtereken lép piacra, ahova a Qatar Airways nagy frekvenciával közlekedik, azaz naponta több járatot üzemeltet.

A vezérigazgató újságírói kérdésre két repülőteret említett példaként, amely a célkeresztjükben van,
London-Heathrowt és Milánó-Malpensát.

Az észak-olasz város repterével kapcsolatban Al Baker elmondta, hogy Malpensán működik a Qatar Airways 49%-os tulajdonába került Air Italy (korábban Meridiana).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a saját földi kiszolgáló cég alkalmazásával tudják garantálni utasaiknak a légitársaság által nyújtott legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat, ezzel indokolta azt is, hogy a dohai központi repülőtéren a QAS az egyetlen szolgáltató. Dohában a Qatar Airways szolgálja ki az összes légitársaság járatát, valamint a cargo, executive és állami/VIP járatokat is.

A Qatar Aviation Services földi kiszolgálócéget 2000-ben alapították, jelenleg több mint 8000 dolgozója van 54 különböző országból. A vállalat 2017-ben 35 millió utast, és 47 millió poggyászt kezelt. A QAS által kiszolgált 42 különböző légitársaság 222 ezer járatát szolgálta ki a tavalyi évben a vállalat, és 2 millió tonna árut mozgatott, több mint 1800 földi kiszolgáló járművével.

Forrás: QAS