Augusztus 16-át tűzte ki első, Boeing 787-essel teljesített tengerentúli járatának indításának dátumául a Norwegian. A norvég low-cost légitársaság az európai bevezető járatokat követően Stockholm (Arlanda) és New York JFK között állítja szolgálatba Dreamlinerét.

A Norwegian június végén vette át első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét. A légitársaság összesen 8 darabot rendelt a Dreamliner család legrövidebb törzsű változatából.

Az idei évben még további három 787-est készül átvenni a hosszú távú járatok üzemeltetésére létrehozott Long Haul divízió. A választott kabinkonfiguráció szerint a gépek kétosztályos elrendezésben, egyenként összesen 291 utas szállítására alkalmas fedélzettel érkeznek a flottába.

Mint arról korábban beszámoltunk az első Dreamliner augusztus elejéig a személyzet gyakorlatszerzése érdekében a Norwegian nagy forgalmú európai útvonalain teljesít bevezető szolgálatot. London Gatwick, Málaga, Barcelona, Alicante és Nizza azok a városok, ahová Oslóból a nyár folyamán Dreamliner repül.

A társaság május 30-án, a Boeing 787-es átadásaiban keletkezett késések miatt egy a HiFly-tól bérelt Airbus A340-300-assal indította első tengerentúl járatát Oslo Gardermoen és New York JFK között. A Dreamliner hosszú távú járatokon történő forgalomba állításával egyidejűleg a Norwegian visszaszolgáltatja a portugál légitársaság négyhajtóműves gépét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!