Heti négyre növeli budapesti áruszállító járatainak számát és bővíti kapacitásukat is a Turkish Cargo, továbbá regionális irodát hoz létre a magyar fővárosban – adta hírül a cég közleménye.

A Turkish Cargo Budapesten nyitja meg kelet-európai regionális irodáját, amely a térség 21 országában végez majd értékesítési tevékenységért. Emellett a török légitársaság áruszállító üzletága a 2020/21-es téli menetrendi időszakban növeli a felkínált kapacitást Budapest és Isztambul között.

A Turkish Cargo választása azért esett Budapestre a közlés szerint, mert hosszú idő óta jó az együttműködése a Liszt Ferenc-repülőtér üzemeltetőjével, továbbá a magyar főváros vonzó helyszín a logisztikai és kereskedelmi vállalatok szempontjából.

November 8-tól heti háromról négyre növekszik a Turkish dedikált áruszállító járatainak száma a két város között, és mindegyiket Airbus A330-200F típusú repülőgépeivel teljesíti a légitársaság.

Forrás: Turkish Cargo

Mint ismert, korábban vegyesen közlekedtek a budapesti útvonalon a légitársaság saját Airbus A330-200F gépei és az ULS Cargotól bérelt, kisebb kapacitású Airbus A310-300F-ek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatok a szerdai és pénteki napokon a reggeli, míg szombatonként és vasárnaponként az esti órákban közlekednek.

Az új menetrend szerint az Isztambul – Budapest szakasz is közvetlenné válik, azaz kimarad a kijevi közbenső leszállás, és iparági információk szerint később a még nagyobb, Boeing 777F típusra történő bővítés is lehetséges az útvonalon.

A Budapest–Isztambul cargo járatok menetrendje november 8-tól: