Mindennapos vendég lesz Schwechaton a Turkish Airlines A330-as típusa. A törökök ugyanis a nyári menetrend életbe lépésétől az Isztambul és Bécs között közlekedő esti járatra rendszeresítik a két-hajtóműves nagy Airbust.

Újabb rendszeres szélestörzsű-utasgép forgalmat könyvelhet el Bécs, a török légitársaság tájékoztatása szerint ugyanis a nyári menetrend kezdetétől, vagyis március 30-tól az esti járatokon állandó jelleggel Airbus A330-200-as típus biztosít összeköttetést Isztambul-Atatürk és a bécsi nemzetközi repülőtér között.

A típusváltásban a TK1887/88 járatpár érintett, amely délután 17:10-kor száll fel Isztambulból és az időeltolódásból adódóan helyi idő szerint 18:30-kor érkezik meg Bécsbe, ahonnan aztán 19:45-kor indul vissza és éjszaka 23:00-kor landol ismét a török nagyvárosban.

A választás oka egyszerű, ennek a járatnak van a legtöbb továbbúti csatlakozása, különösen, ami a távol-keleti irányt illeti, így nem csoda, hogy a Turkish, amelynek egyébként a nyári szezonban napi öt járata üzemel Isztambul-Atatürk és Bécs között, egy nagyobb géppel igyekszik az utasforgalom kielégítésére.

Az Airbus A330-200 a Turkish Airlines jelenlegi legkisebb szélestörzsű utasszállító típusa. A török flotta összesen 8 darabbal rendelkezik ebből az A330-as szériából. A gépek fedélzete kétosztályos elrendezésű: a saját tulajdonú 5 gép 22 üzleti és 228 turista üléssel működik. Az ILFC-től bérelt 24+248, míg a másik kettő GECAS-tól lízingelt 22+259 üléselosztású.

Budapestre napi háromszor, de egyelőre még csak szükség esetén nagygéppel

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Turkish Airlies január elején jelentette be, hogy növeli budapesti járatainak számát, és március 30-tól már naponta háromszor repül a Liszt Ferenc repülőtérre. Az útvonalra keskenytörzsű típusok vannak előjegyezve, de mint azt akkor megtudtuk az újonnan kapott engedély már nem tartalmaz kapacitásbeli megkötéseket, így eseti jelleggel gyakrabban előfordulhat, hogy Budapestre is A330-as látogat, fix szélestörzsű forgalomról azonban egyelőre nincs szó.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!