A KLM elérte, amit szeretett volna: az Air France-KLM vezetése úgy döntött, Pieter Elbers jelenlegi elnök-vezérigazgatót javasolja a holland királyi légitársaság első emberének.

A KLM honlapján az Air France-KLM igazgatósági ülése után publikált közlemény szerint a csoport vezetése Pieter Elbers újbóli kinevezését fogja javasolni a KLM április éves közgyűlésének. Emellett Ben Smith, az Air France-KLM vezetője helyet kap a holland cég igazgatóságában.

A Hans Smith, a KLM felügyelőbizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy Elbers vezetése alatt rendkívül sokat változott a KLM az elmúlt 4 évben, és az eddigi vezető újbóli kinevezésével a jövője is biztosított.

A lépéssel az Air France-KLM két problémát is megoldott. Egyrészt sikerült a KLM dolgozóit lenyugtatnia, másrészt bejuttatta a KLM igazgatóságába a csoport vezetőjét, így nagyobb ráhatása lehet arra, hogy a KLM mit és hogyan csinál a jövőben.

Pieters Elbers, a KLM vezérigazgatója. Fotó: KLM

Ahogy arról az AIRportal is beszámolt, Elbers eltávolítása egy újabb konfliktusforrást szült az Air France-KLM csoporttal. A Bloomberg akkori híre szerint a holland társaság vezetése és a dolgozók sem értettek egyet Elbers elmozdításával, és akár sztrájkra is készek lettek volna.

Hirdetés

Sajtóhírek szerint azért merült fel Pieter Elbers menesztése, mert az igazgatóság úgy vélte, hogy nem minden elemében támogatja az Air France és a KLM kapcsolatának szorosabbra fűzését. A csoport a kulturális különbségeket és a félig független vezetőségeket akarja felszámolni azzal, hogy jobban összeilleszti a két légitársaságot.

Fotó: AIRportal.hu

A munkavállalókat képviselők által az Air France-KLM vezetéséhez írt levélben amellett, hogy sztrájkot és lázongást is előre vetítettek, leírták azt is, hogy szerintük a csoport nem értékeli eléggé a KLM meglévő kompetenciáit és tapasztalatait a döntéshozatali folyamatokban, emellett nem látható, hogy Elbers elmozdítása hogyan szolgálná a jövőkép nélkül működő Air France-KLM helyzetének stabilizálását.

Hirdetés