A KLM elérte, amit szeretett volna: az Air France-KLM vezetése úgy döntött, Pieter Elbers jelenlegi elnök-vezérigazgatót javasolja a holland királyi légitársaság első emberének.

A KLM honlapján az Air France-KLM igazgatósági ülése után publikált közlemény szerint a csoport vezetése Pieter Elbers újbóli kinevezését fogja javasolni a KLM április éves közgyűlésének. Emellett Ben Smith, az Air France-KLM vezetője helyet kap a holland cég igazgatóságában.

A Hans Smith, a KLM felügyelőbizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy Elbers vezetése alatt rendkívül sokat változott a KLM az elmúlt 4 évben, és az eddigi vezető újbóli kinevezésével a jövője is biztosított.

A lépéssel az Air France-KLM két problémát is megoldott. Egyrészt sikerült a KLM dolgozóit lenyugtatnia, másrészt bejuttatta a KLM igazgatóságába a csoport vezetőjét, így nagyobb ráhatása lehet arra, hogy a KLM mit és hogyan csinál a jövőben.

Pieters Elbers, a KLM vezérigazgatója. Fotó: KLM

Ahogy arról az AIRportal is beszámolt, Elbers eltávolítása egy újabb konfliktusforrást szült az Air France-KLM csoporttal. A Bloomberg akkori híre szerint a holland társaság vezetése és a dolgozók sem értettek egyet Elbers elmozdításával, és akár sztrájkra is készek lettek volna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sajtóhírek szerint azért merült fel Pieter Elbers menesztése, mert az igazgatóság úgy vélte, hogy nem minden elemében támogatja az Air France és a KLM kapcsolatának szorosabbra fűzését. A csoport a kulturális különbségeket és a félig független vezetőségeket akarja felszámolni azzal, hogy jobban összeilleszti a két légitársaságot.

Fotó: AIRportal.hu

A munkavállalókat képviselők által az Air France-KLM vezetéséhez írt levélben amellett, hogy sztrájkot és lázongást is előre vetítettek, leírták azt is, hogy szerintük a csoport nem értékeli eléggé a KLM meglévő kompetenciáit és tapasztalatait a döntéshozatali folyamatokban, emellett nem látható, hogy Elbers elmozdítása hogyan szolgálná a jövőkép nélkül működő Air France-KLM helyzetének stabilizálását.