Újabb ütközőzóna alakult ki az Air France-KLM-en belül, ezúttal a holland társaság vezérigazgatója miatt. A KLM sajtóhírek szerint azt jelezte, hogy ha a franciák eltávolítják, az sztrájkhoz is vezethet.

Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója. (Fotó: KLM)

Az elmúlt időszakban több, az Air France-KLM belső konfliktusa is napvilágra került, amelyekről az AIRportal.hu is beszámoltA Bloomberg most újabb vitás pontot talált: betekinthetett a holland légitársaság vezetőinek a holding döntéshozóihoz írt levelébe. 

Ebben a KLM arra figyelmeztette a Ben Smith vezette csapatot, hogy akár sztrájkokhoz is vezethet, ha Pieter Elbers jelenlegi KLM-vezérigazgatót elmozdítják a helyéről.

 

Az Air France-KLM vezetése február 19-én ül össze, az igazgatóság ekkor dönt a szakember vezetői megbízatásáról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sajtóhírek szerint azért merült fel a leváltása, mert az igazgatóság úgy véli, hogy Pieter Elbers nem minden elemében támogatja az Air France és a KLM kapcsolatának szorosabbra fűzését.

A csoport a kulturális különbségeket és a félig független vezetőségeket akarja felszámolni azzal, hogy jobban összeilleszti a két légitársaságot.

A fent említett levélben a KLM-vezetők úgy fogalmaznak: “Vezérigazgatónk nem önkéntes leváltásnak lehetősége, amely elfogadhatatlan, hatalmas nyomás alá helyezi a munkaerőt”. Hozzátették, hogy a sztrájkok mellett ez lázongáshoz is vezethet.

Azt is leszögezték, hogy szerintük a csoport nem értékeli eléggé a KLM meglévő kompetenciáit és tapasztalatait a döntéshozatali folyamatokban, emellett nem látható, hogy Elbers elmozdítása hogyan szolgálná a jövőkép nélkül működő Air France-KLM helyzetének stabilizálását.