A Wizz Air is támogatta a régiók közti légi összeköttetés fejlesztését és a repülési jogok liberalizálását szolgáló összehangolt szabályozás létrehozását az EU és India között zajlott történelmi jelentőségű csúcstalálkozón.

A Wizz Air is képviseltette magát azon a légiközlekedés számára jelentősnek bizonyuló csúcstalálkozón, amely az Európai Unió és India vezetői közt jött létre. A légitársaség közlése szerint az esemény céljai közt szerepelt, hogy a résztvevők átfogó megállapodást hozzanak létre a légiforgalmi jogok liberalizálása és az összehangolt szabályozás érdekében, beleértve a kibocsátáscsökkentési kezdeményezések felgyorsítását a két régió között.

A légitársaság azért vett részt a találkozón, hogy elősegítse a tárgyalásokat, és bemutassa, milyen kölcsönös előnyökkel járhatnak a nyitott égboltról szóló megállapodások. A cég tapasztalatai szerint az ehhez hasonló egyezségek széleskörűbb kínálatot és megfizethetőbb árakat jelentenek az utasoknak.

Adina Valean, az Európai Unió közlekedési biztosa megnyitójában hangsúlyozta a légiipar fontosságát a gazdasági növekedés előmozdításában és a két régió közötti emberi kapcsolatok erősítésében. „Az összefogás elengedhetetlen annak érdekében, hogy légitársaságaink hatékonyan, fenntartható módon és biztonságosan működhessenek, valamint, hogy az utasok megfizethető áron férjenek hozzá úti célok széles választékához” – mondta Valean.

Az indiai fél képviseletében Jyotiraditya Scindia polgári légiközlekedési miniszter hangsúlyozta, hogy nagyobb együttműködésre van szükség az olyan közös kihívások kezelésében, mint a légi közlekedés zsúfoltsága, a biztonság, illetve a környezettudatosság. „India és az Európai Unió kapcsolata régre nyúlik vissza. Erre az alapra kell építenünk a jobb összeköttetés, a kereskedelem és a beruházások előmozdítása érdekében” – mondta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csúcstalálkozón több légitársaság vezérigazgatója, köztük Váradi József, a Wizz Air vezetője is részt vett, aki támogatását fejezte ki az új útvonalak megnyitása, valamint a jelenlegi horizontális keretek átlépése mellett. Kiemelte, hogy az úgynevezett nyitott égbolt milyen lehetőségeket és hatékonyságnövekedést jelentene az utazóközönség számára, és megjegyezte, a két térség közötti közvetlen összeköttetés 2009 óta stagnál. Emiatt van szükség arra, hogy a diszkont légitársaságok belépjenek a piacra, és kiszolgálják az ott rejlő keresletet.

Fotó: AIRportal.hu

„A Wizz Air üdvözli a fokozott versenyhelyzet és az új piacokhoz való nagyobb hozzáférés lehetőségét. Az Európa és India közötti égbolt megnyitása lehetőséget biztosít a Wizz Air számára, hogy bővítse ultradiszkont tevékenységét, kedvezőbb viteldíjakat kínáljon utasainak, és új munkahelyeket teremtsen mindkét régióban” – mondta Váradi.

A felek megállapodtak abban, hogy folytatják a párbeszédet, és megvizsgálják, miképpen tehetnék szorosabbá az együttműködést a légiközlekedésben. Úgy ítélték, a csúcstalálkozó sikeres volt, és fontos lépést jelent az Európai Unió és India partnerségének megerősítése, a kiterjedtebb összeköttetés, valamint a gazdasági növekedés és jólét biztosítása tekintetében.