Újabb nyolc Boeing 777F áruszállító repülőgépet rendelt a DHL Express német gyökerű globális logisztikai szolgáltató vállalat. 

A mostani megrendeléssel a gyors csomagküldésre specializálódott vállalat 2018-ban kötött, 14 gépes rendelését egészítette ki, így összesen már 22 példányt állít forgalomba interkontinentális járathálózatán, ezek közül tíz példányt már jelenleg is használ.

Az újabb rendelést a vállalat a megnövekedett piaci igényekkel magyarázta. Az az e-kereskedelem bővülése mellett a koronavírus-járvány kitörése óta ugrásszerűen nőtt az expressz szállítást szolgáltató cégek forgalma, rengeteg a sürgős küldemény.

A frissen lekötött nyolc Boeing 777F-ből az első 2022-ben állhat forgalomba.

Forrás: DHL Express

John Pearson, a DHL Express vezérigazgatója kiemelte, noha a járványügyi intézkedések számos iparágat a padlóra küldtek, az e-kereskedelem és az ehhez kötődő szállítmányozás a nyertesnek közé tartozik, a tavalyi negyedik negyedévben az online rendelt küldemények száma 40 százalékkal haladta meg a 2019-es szintet a DHL-nél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cégvezér szerint egyértelmű, hogy a bővülés tartós és globális tendencia lesz, az új gépek rendelése emiatt vált szükségessé.

Forrás: DHL Express

Ebbe az irányba mutatnak a DHL-el konkurens cégek, többek között az Amazon Prime Air lépései is, amely a közelmúltban vásárolt be 11 utasszállító Boeing 767-est, ezeket tehergéppé alakíttatják.

A növekvő igényeket a DHL igyekszik fenntarthatóan kiszolgálni, a Boeing 777F-ek megrendelése is ebbe a startégiába illeszkedik, mert a típus 18 százalékkal kevesebb szén-dioxidot juttat a levegőbe, mint a 747-400F. A DHL célja, hogy működése 2050-re karbonsemleges legyen.