Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Kisebb fennakadásokkal ugyan, de olajozottan működött csütörtökön délelőtt a ferihegyi repülőtér. Tizenegy óráig 28 járatból 23 sikeresen elindult, maximum 5-10 percet késnek gépek és az utasbiztonsági ellenőrzésre sem kell fél óránál többet várni. A Budapest Airport a nap nagy részében olajozott, kiegyensúlyozott működésre számít. A sztrájk miatt ma egyedül a Malév döntött egyes járatainak törlése mellett: 29 járat felszáll, 13 azonban nem indul el.

Jelentősen javult a forgalmi helyzet Ferihegyen, bár a két érdekképviselet sztrájkja miatt kizárólag a 2B terminálon történik az utasok beléptetése a tranzitba. A Budapest Airport továbbra is arra kéri minden utasát, hogy indulás előtt érdeklődjön a légitársaságánál és két órával indulás előtt jelenjen meg a repülőtéren.

A kora reggeli gépek kis késésekkel ugyan, de útnak indultak, a hét órai műszakváltás után pedig még gördülékenyebbé vált az utasok és járatok kiszolgálása. A Malév reggeli berlini, milánói, bukaresti, moszkvai és velencei járata alig pár perces késéssel indult, a British Airways londoni gépe pedig időben szállt fel. Elment a Lufthansa zürichi, frankfurti, a Wizz Air malmői és az easyjet párizsi járata is.

A késő délutáni órákig a BA biztosítottnak látja a légikikötő szinte normálisnak mondható működését.

A ferihegyi repülőtéren zavartalan az üzemanyag ellátás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér üzemeltetője fenntartja álláspontját, hogy nem enged a zsarolásnak, a szakszervezeti vezetők önös érdekeit szolgáló irreális követeléseknek.

Forrás: BA közlemény

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!