Akár nyaralásra, akár üzleti útra készülünk, sosem árt megfelelően felkészültnek lenni. Az alábbi kiegészítőket érdemes magunkkal vinni a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében, de ha utazásrajongó ismerősünknek szánnánk, tökéletes ajándékként is szolgálnak.

Bőröndrendszerezők

Bőröndrendszerezővel sokkal jobb a pakolás (forrás: AliExpress)

A bőrönd belsejébe tehető kisebb táskák a leghasznosabb utazási kiegészítők közé tartoznak.

Ezekkel nemcsak helyet spórolhatunk meg a csomagban, hanem rendszerezettebbé is válik a poggyászunk, így pedig mindent sokkal könnyebben megtalálhatunk benne.

Az IKEÁban a hat darabos készlet csupán 2000 forintba kerül, a türelmesebbek pedig az AliExpress-ről is rendelhetnek ilyet 1800 forintért

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Vízhatlan táska 

Elektronikai eszközeinket is megvédi a víztől a vízhatlan táska (forrás: Decathlon)

Ha tengerparti nyaralásra készülünk, akkor nem árt magunkkal vinni egy vízhatlan táskát, hogy megelőzzük a kellemetlen meglepetéseket.

A Decathlonban kifejezetten a vízi sportok kedvelőinek ajánlott, felszerelések tárolására alkalmas táska kapható, amelynek az ára 3000 és 10 000 forint között mozog, a méretétől függően.

A vízhatlan táska különösen hasznosnak bizonyul, ha például nagyobb értékű fényképezőgépet viszünk magunkkal a nyaralásra.

Bőröndhuzat

Nem a legokosabb döntés fekete, sötétkék vagy szürke poggyászt venni, hiszen a legtöbb utasnak ilyen van, amelyek poggyászkiadáskor könnyen összetéveszthetők. A megfelelő bőröndhuzat azonkívül, hogy segít a félreértések elkerülésében, meg is védi a poggyászt a karcolásoktól és kopástól. Az ebay-en már 1300 forinttól kapható élénk színű anyagból készült takaró.

Összecsukható pohár vagy kulacs

Így néz ki összecsukva az IKEA kulacsa (forrás: ikea)

Ha szívesebben iszunk a saját poharunkból, akkor érdemes beruházni egy összecsukható pohárra, amely a méretének köszönhetően kis helyeken is elfér, így pedig mindig kényelmesen magunkkal vihetjük.

Az összecsukható kulacs pedig akár a táskánkra is rögzíthető, és ha elfogyott belőle a folyadék, akkor egy mozdulattal összehajtható, így nem foglal fölöslegesen túl sok helyet.

Bambuszból készült szívószál

Az utolsó kiegészítő, amit ajánlunk, talán nem csupán hasznos, mint az előzőek. Azonban ha csak egy kicsit is fontos számunkra a környezetünk védelme, akkor a bambuszból készült szívószállal sokat tehetünk ezért.

Ázsiában (de persze nem csak ott) elképesztően sok műanyagot használnak, gyakran még a friss gyümölcsöket is műanyag zacskóba csomagolják, így már az is sokat számít, ha kiiktatjuk a műanyag szívószálak használatát az utazásunkon – ráadásul ez a kiegészítő sok helyet sem foglal el a poggyászban.