Októbertől ingyenesen lehet üzengetni az amerikai Southwest fapados légitársaság járatain is, a rendszert fokozatosan vezetik be.

A Boarding Area blog szerint a világ legnagyobb diszkont légitársasága egyes repülőgépek fedélzetén garantálni fogja az Apple iOS iMessage, illetve a WhatsApp csevegőalkalmazás korlátlan használhatóságát.

A szolgáltatáshoz WiFi kapcsolat szükséges, és a bejelentkező képernyőn az ingyenes hozzáférést kell választani. Tesztüzemben egyes járatokon már most is elérhető a szolgáltatás, amely elméletileg nem támogatja a képek küldését és fogadását, ugyanakkor a FlyerTalk blognál jelentkeztek olyan olvasók, akiknek ez sikerült. Hangüzenetek továbbítása nem lehetséges.

A Southwest nem első a szolgáltatás beindítását, a Delta Air Lines tavaly október óta kínál ingyenes üzenetküldési lehetőséget a járatokon, de ettől függetlenül az utasok nagyra fogják értékelni, mert így a gépek fedélzetén tölthetik el az üzengetésre szánt időt, amit egyébként a földön, a járat megérkezése után tennének meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság még 2013-ban vezette be az üzenetküldés lehetőségét, miután a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) engedélyezte a mobileszközök használatát a fedélzeten. Akkor a cég egy műhold alapú szolgáltatással 2 dollárt kért egy napra a korlátlan üzenetküldésért. Azóta egy valami nem változott: a telefonokat továbbra is repülő üzemmódba kell állítani és wifin keresztül kell csatlakozni szolgáltatáshoz, amelyet azóta földi állomásokkal szolgálnak ki.

Az üzengetést a le- és felszállás idejére nem engedélyezik.