Az Európai Bizottság ellenzi a nehéz helyzetben lévő Air Malta állami feltőkésítését, ezért a máltai kormány egy utódlégitársaság felállítására készül.

A Times of Malta értesülése szerint az Európai Bizottság nagy valószínűséggel jogellenesnek minősíti az Air Malta újabb, ezúttal 300 millió euró értékű állami tőkeinjekcióját.

Emiatt a szigetország kormánya azt tervezi, hogy az év végéig leállítja a nemzeti légitársaságot, és egy újat alapít. Ez az utasok szempontjából zökkenőmentesen venné át az elődje helyét, hasonlóan a csődbe ment Alitalia utáni ITA Airways-hez.

Fotó: AIRportal.hu

Az új légitársaság nem a jelenlegi másolata lenne, hanem pénzügyi szempontból fenntartható, öt éves üzleti terv mentén üzemelne, nem az áraival, hanem szolgáltatásai minőségével versenyezne a piacon.

A máltai pénzügyminiszter közlése szerint a tárgyalások egyelőre folyamatban vannak a bizottsággal, a cég 330 munkavállalóját és az egyéb érintetteket tájékoztatják, ha megszületett a döntés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság flottájában jelenleg három Airbus A320-200 és öt Airbus A320neo teljesít szolgálatot, de előbbiek közül kettőt parkoltat a cég az internetes adatbázisok szerint.